5 negativa och 5 positiva saker med Battlefront 3

Till att börja med vill jag säga att det här är ett mycket efterlängtat spel. Jag spelade både Battlefront 1 och Battlefront 2 väldigt mycket när jag var yngre och när jag först fick veta att DICE höll på att göra Battlefront 3 någon gång 2014 blev jag oerhört glad. När beta-versionen av Battlefront kom ut spelade jag det i uppskattningsvis 10-12 timmar. Jag visste inte så mycket om spelet innan Beta-versionen kom ut så jag hade inga speciella förväntningar på det annat än att jag verkligen hoppades att det skulle vara bra.
Några saker har fixat sig sedan Betan, bl.a. är walker assault inte lika ojämn och vissa vapen är inte helt överlägsen över andra. Men även om spelet är riktigt bra, är det fortfarande inte perfekt. Därför tänkte jag nämna 5 positiva och 5 negativa saker med Battlefront 3. OBS, följande är inte i någon speciell ordning utan är helt enkelt i den ordningen jag kom att tänka på dem.

Battlefront 3

Negativa

1. Det första jag kommer att tänka på är de vapen som har väldigt hög fire rate. Även fast det inte är som i betat då DLT-19 var det överlägset bästa vapnet så känns det fortfarande som att vapnena med hög fire rate har ett övertag över vapen med lägre fire rate. Jag förstår att det vore väldigt tråkigt om alla vapen var likadana. Jag kan ha fel i detta men hur många vapen som liknar t.ex. DLT-19 eller RT-97C kan man se Star Wars filmerna?

DLT-19

2. Vissa spellägen på vissa banor kan kännas något ojämna. En viss sida gynnas av flera
olika faktorer och vinner därav en stor majoritet av matcherna på just de spelläget och banan.

3. Jag blev lite besviken på hur få planeter det finns i spelet. De enda som finns är Endor, Hoth, Sullust och Tatooine (även Jakku med day one edition). Förvisso är några av dem kanske de mest ikoniska planeterna men jag känner ändå att det finns så mycket mer att hämta från Star Wars universumet. Detta är ju såklart något de kan lägga till i ett av de fyra expansion packen som kommer komma ut.

4. Om jag minns rätt så var singleplayer det jag spelade mest på tidigare Battlefronts och jag vill minnas att det var ganska bra. Du kunde välja bland minst 10 spellägen och bland minst 30 olika banor. Dice och EA har satsat väldigt lite på singleplayer för Battlefront 3. Du kan spela 8 olika battles, en med soldater och en med hjältar på varje planet. Det finns inga speciella gamemodes och spellägena som finns är relativt korta. Du kan även spela ett slags survialmode där du ska överleva och klara av olika ronder. Dock så går ronderna bara upp till 15 och ronderna ser ganska lika ut.

5. Den sista negativa saken är något som senare mycket möjligt kan visa sig vara något positivt. EA kommer vid olika tillfällen släppa olika expansionpacks (mer om vad de innehåller längre ner) och du kan redan nu köpa ett season pass vilket innebär att du får
alla 4 expansionpacks som de kommer ut. Ett season pass kostar 499 kr och om du köper alla expansionpacks för sig tror jag nog att priset kommer vara uppemot 600-700 kr. Detta är väldigt dyrt och frågan är om det är prisvärt eller inte. För pengarna jag kan köpa detta för skulle jag lika gärna kunna köpa ett helt nytt spel.

Positiva

1. Jag vet att många mest ville ha en remake på gamla Battlefront med bättre grafik men i och med att de gjorde ett något annorlunda spel tycker jag personligen att de fick till en bättre Star Wars-känsla. Detta även fast alla vapen inte är helt Star Wars:iga.

2. Trots att planeterna är relativt få, så är kartorna väldigt stora och eftersom att alla gamemodes inte använder sig av de fullstora banorna så blir variationen stor beroende på spelläget.

3. Fordonen du kan spela med ger även de lite variation på spelet. Du kan med brickorna som är utspridda över banan styra en AT-ST, AT-AT, och 4 olika skepp. Detta hjälper även
till för Star Wars-känslan.

Battlefront 3 skepp

4. Jag gillar att de har gjort minimapen i samma stil som i Destiny. Alltså att du inte med röda prickar ser exakt var fienden befinner sig utan du ser ungefär åt vilket håll och
ungefär på vilket avstånd fienden är.

5. Det kommer släppas 4 olika expansionpacks vid olika tillfällen (det första i början av
2016) och vi vet ännu inte exakt vad det är. Som jag skrev tidigare kan du redan nu köpa ett season pass och om du kollar på starwars.ea.com/starwars/battlefront/season-pass kan du se att i de 4 expansion packen ingår bl.a. 4 nya hjältar och skurkar, 16 nya banor på olika planeter och 4 nya gamemodes. Detta har potential att göra ett season pass prisvärt men det finns fortfarande en risk för att det inte lever upp till förväntningarna.

 

Skriv gärna om det är något positivt/negativt som jag missat. Det var allt jag hade just nu men jag ser fram emot många timmar av Battlefront och troligtvis en uppdatering om vad jag tycker om de olika expansionpacken senare.

/Alexander