Comic Con 2017 – lyckat event

We are here!! #comicconstockholm #comiccon

Ett inlägg delat av Spelfamiljen.se (@spelfamiljen)

I lördags var det äntligen dags för årets upplaga av Comic Con. Sedan första året föregångaren Gamex anordnades har detta varit lite av årets event för oss i Spelfamiljen. Förra året missade vi evenemanget av flera olika skäl. Bla för att jag (pappan i Spelfamiljen) hade helbensgips pga fraktur i knäskålen. Borde räknas som giltigt skäl.

Men i år var det inget som stoppade oss så vi var supertaggade då vi åkte iväg på lördagsmorgonen. Vi kom dit strax efter det öppnade på lördagen och det var bra för då hann vi gå runt och orientera oss i vad som fanns på mässan och hann även testa både Assassin’s Creed och nya Supermario för Nintendo Switch innan det hade hunnit bli allt för packat med folk. För varje timma som gick blev det mer och mer packat med folk.

Cosplay i massor

Det känns som att detta med cosplay bara växer för varje år som går. De första åren på Gamex då Spelfamiljens två yngsta var utklädda var det rätt så lite cosplay på mässan. Men denna gång var det så otroligt mycket coola och satsiga dräkter som folk visade upp. Mycket imponerande och svårt att välja ut några favoriter.

Här är ett smakprov på en liten del av de StarWars-karaktärer som fanns på mässan:

😍 #stormtroopers #starwars #comicconstockholm

Ett inlägg delat av Ema Bengtsson (@ematelstar)

Dagens nyttigaste: föreläsning om hur man förbereder sig på zombie-apocalypsen

Herman Geijer har blivit något av Sveriges främste zombieöverlevnadsexpert. 😉  Det började med att han höll (ständigt fullbokade) kurser i ABFs regi i zombieöverlevnad. Och genom många års research inom krishantering och överlevnadsstrategier så har han skaffat sig en gedigen kunskap som han delar med sig av i bokform och i föreläsningar. Sommaren 2015 var han sommarpratare (lyssnarnas val).  Och även om det aldrig blir någon zombieapocalyps så är alla kunskaper han delar med sig av användbara även i andra typer av krissituationer som är mer troliga än zombiekatastrofer, såsom tex långa strömavbrott, pandemier, krig osv.

Jag trodde jag skulle behöva tjata med mig barnen på föreläsningen och att de inte skulle orka lyssna på föredraget sedan. Men de tyckte det var mkt intressant och kul. Vi fick en liten pratstund med Herman efter föreläsningen och köpte även såklart den nya Zombieöverlevnadskalendern. Här kan du köpa dig ett eget exemplar av den. 

Herman Geijer och två i Spelfamiljen

Natalie testar Nintendo Switch

Natalie testar Nintendo Switch

Natalie fick testa nya Switch och ett nytt Supermario-spel. Det var Supermario i 3D stadsmiljö. Intressant och lite kul kombo. Stundtals såg det nästan ut som en kombo av Supermario och GTA. Mario Theft Auto. Kanske något för Nintendo att ta vidare? 😂

Nintendo Switch är lite väl dyr än så länge för att det ska vara intressant att skaffa. När den är nere på 2000.- kanske det blir dags. Och då blir det såklart med Super Mario Oddyssey:

Oliver testar Playstation VR / Farpoint

Oliver fick chansen att prova på VR-spelet Farpoint på Playstation 4. I år var det inga spelpremiärer som skapade 100 meter långa köer som på de tidigare årens mässor. Och Sony gav möjligheten att antingen köa för att testa deras nyheter eller så kunde man boka in sig på en tid online för att testa något specifikt spel. Så vi bokade in en tid ett par timmar bort och slapp köa alls.

Här en glimt av hur det såg ut när Oliver testade:

@olivererkstam testar Playstations VR och spelet Farpoint. 4 av 5 stjärnor säger Oliver. #comicconstockholm

Ett inlägg delat av Spelfamiljen.se (@spelfamiljen)

 

Sammanfattningsvis så var vi mycket nöjda med årets Comic Con. Det var mer och bättre cosplay, mer försäljare med mycket kul saker att se och/eller köpa, bra möjligheter att testa nya spel utan att vänta ihjäl sig. Och äntligen var Nintendo tillbaka som utställare efter flera års frånvaro.

Retrogathering nästa

Om mindre än två veckor är det dags för nästa event vi inte brukar missa: Retrogathering. Betydligt mindre event och mer nördigt. I år är temat Atari 2600 eftersom det är 40 år sedan konsollen kom ut. Extra intressant för oss eftersom vi har en sådan konsoll hemma i vår hemmagjorda mini-arkadmaskin.

/ Daniel